Меморандум за сътрудничество подписаха Община Стара Загора и Холандско-българската търговска камара

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5907 copyIMG_5899 copyБизнес форум на тема “Иновации и технологии за устойчиво бъдеще“ беше проведен в Стара Загора. Събитието е организирано от Посолството на Нидерландия в България, в сътрудничество с Холандско-българската търговска камара. Началото бе дадено с подписване на меморандум за сътрудничество между заместник-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев и Холандско-българската търговска камара, в лицето на Йоланда ван дер Бург.

„Добре дошли в най-зеления град в България! Градът, който има не само красива история, но и много добре работеща икономика. Имаме нe малко примери в последните години и днес тук също виждам компании, с които имахме възможността да работим и се радвам, че избрахте града ни за място, в което ще се развивате. Община Стара Загора е готова винаги да помага и ще правим всичко възможно, за да бъдем конкурентоспособни и атрактивни за бизнеса. Бизнесът, който носи добавена стойност за града ни, за развитието на младите хора и за развитието на знанието“ – обърна се към участниците Радостин Танев.

Приветствие в началото на форума отправи и Н.Пр. Симон ван дер Бург, който заяви, че очаква ползотворна съвместна работа, сътрудничество, което ще доведе до бизнес, изпълнен със съдържание, както и иновативни и ползотворни решения.

Форумът продължи с два панела, като в холандския участие взеха Барт Ламот – старши консултант по иновации, Luminis Nederland, Jeroen van Hertum, NL Високотехнологичен клъстер в България, Петър Бозаджиев, Strypes (ICT group), Ханс Хоуф, изпълнителен директор на BullCharge и Йоланда ван дер Брук, Холандско-българска търговска камара.

В българския панел поканени за дискусия бяха Росица Райкова – началник на отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора, Радослав Танев – изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“ и д-р Румяна Грозева – изпълнителен директор на АРИР. Представител имаше и на Тракийския университет в лицето на зам.-ректора доц. д-р Емил Славов.

IMG_5914 copyIMG_5932 copy
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн