Задържаха трима каналджии, повдигнаха им обвинения

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Prokuratura 200За периода от 9 до 13 ноември 2023 г. в Районна прокуратура – Стара Загора са наблюдавани три новообразувани досъдебни производства по чл. 281 от Наказателния кодекс – срещу лица, подпомагали чужди граждани да преминат незаконно през страната.

По всички от досъдебните производства са предявени обвинения до 24 часа след извършване на деянието. По трите производства е постановено 72-часово задържане на обвиняемите лица и по искане на наблюдаващия прокурор е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата.

Установено е, че двама от обвиняемите са украинец и турчин, а третият е български гражданин. Те били наети да превозват мигранти чрез социалните мрежи, като им е обещавано добро заплащане. На тях им било разяснено, че няма да има наказателни последици от престъплението. На тримата били предоставени автомобили, които са наети или регистрирани на фиктивни собственици. Та се били спрени от полицията в района на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора. Превозвали са общо 44 мигранти, граждани на Сирия и Афганистан, които са настанени в бежански центрове в страната. Сред тях е имало и непълнолетни. Активните действия по разследванията продължават.

Районна прокуратура – Стара Загора провежда бързи разследвания и постановява предварителни задържания на извършителите на тези престъплението с цел недопускане на укриването им.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн