В Районна прокуратура – Стара Загора са образувани 74 досъдебни производства за десетте месеца на 2023 г. за престъпления, извършени в условията на домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Prokuratura 200В Районна прокуратура – Стара Загора са образувани 74 досъдебни производства през първите десет месеца на 2023 г. за престъпления, извършени в условията на домашно насилие на територията на област Стара Загора. Те са за причинена телесна повреда и закана с убийство в условията на домашно насилие и за нарушена заповед за незабавна защита, издадена от съда.

В повече от половината случаи се касае за съжителстващи на семейни начала, а след тях са инцидентите за упражнено насилие над възходящи или низходящи роднини-родители или деца. За същия период на 2022 г. са били образувани 65 досъдебни производства. За горепосочените деяния са осъдени 17 лица, от които 10 са с определено ефективно наказание „лишаване от свобода“.

В Районна прокуратура – Стара Загора престъпленията, извършени в условията на домашно насилие, приключват в установените от закона срокове.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн