Кметът Живко Тодоров представи заместниците си и очерта приоритетите на администрацията за настоящия мандат

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5819 copyIMG_5826 copy„Благодаря на хората, с които работих през изминалите дванадесет години – днес представям пред вас екипа, с когото се надявам да работя в следващите четири“, каза кметът Живко Тодоров пред старозагорските медии днес.

Арх. Марин Паскалев и Павлина Делчева са новите зам.-кметове в Община Стара Загора (вляво на снимките). От екипа излизат заместникът по устройство на територията, строителство и инвестиции инж. Янчо Калоянов и заместникът по общинска собственост, стопанска политика и спортни дейности Красимира Чахова.

“В екипа влизат добре познати лица, хора с експертиза и подходяща биография. Сигурен съм, че ще вършат своята работа съвестно и отговорно, в интерес на всички старозагорци“, подчерта Живко Тодоров.

Ресорът, отговарящ за строителството и устройството на територията, поема арх. Мартин Паскалев. Той беше общински съветник в предходния мандат и председател на Постоянната комисия по Териториално и селищно развитие и транспорт в Общинския съвет. „Познава добре работата както на институциите, така и на браншовите организации. Другият нов човек в моя екип е Павлина Делчева, която ще отговаря за общинската собственост, здравеопазването и социалните дейности. Тя е човек, когото познавам в работна обстановка и е доказала себе си като отговорна и целеустремена – близо до проблемите на хората, докато заемаше длъжността директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане“, уточни още Тодоров, давайки подробности за предстоящите промени на ресорите на своите заместници.

Кметът допълни, че в момента се изготвя нова, по-функционална структура на Общинската администрация, която ще влезе в дневния ред на декемврийското заседание на Общинския съвет. На своите позиции остават досегашните заместници Радостин Танев, Надежда Чакърова и Милена Желева. „Екипът е в синхрон с обновлението, което хората очакват да се направи в Общината. Те изискват от нас активност, отговорност и повече работа, по-малко приказки“, категоричен бе той.

Живко Тодоров даде някои от насоките, които ще бъдат гледани с приоритет през новия мандат – разработването и изпълването със съдържание и бизнес на нови индустриални зони, подобряване на качеството и контрола при ремонтните дейности. В сферата на образование ще се търсят възможности за изграждане и разширяване на STEM средата, както и внедряването на дигиталните технологии – Телерик академия във всяко училище. При културата и туризма ще се работи за консервиране и експозиция на археологическото наследство на Стара Загора, довършване на ремонта на базата на Драматичния театър, като няма да бъдат на заден план и екологията, и озеленяването. От думите на кмета Тодоров стана ясно още, че ще се насочат усилия към създаването на нови инженерни специалности, както и изграждане на спортна зала в двора на СУ „Тодор Каблешков“.

„В секторите здравеопазване и социални дейности сме си поставили задача да построим в Стара Загора детско отделение, както и да подобрим състоянието на ДКЦ-тата. Ще работим в посока да подобрим услугите и да бъдем още по-полезни на старозагорци“, каза още Тодоров. Той бе категоричен, че ще държи на стриктен контрол и безкомпромисно качество при всички проекти, които Община Стара Загора реализира.

По време на пресконференцията кметът Живко Тодоров уточни, че няма да приеме некачественото възстановени на тротоари и улици след приключване на дейностите по реконструкция на ВиК мрежата в града.

IMG_5816 copyIMG_5824 copy
#

gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн