Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нанесена телесна повреда при условията на домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Р.Р., на 26 г., за това, че на 03.11.2023 г. в с. Петрово, общ. Стара Загора, е причинил лека телесна повреда на 25-годишната си съжителка. Деянието е извършено в условията на домашно насилие. Престъплението е квалифицирано по чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 03.11.2023 г. във Второ РУ – Стара Загора е бил получен сигнал за пострадала 25-годишна жена, на която й бил нанесен побой същия ден. Тя живеела на семейни начала с Р.Р. Събрани са доказателства, че той е нанесъл по лицето и тялото й удари с ръце и крака. Изготвената съдебно-медицинска експертиза посочва, че характерът на причинените увреждания (кръвонасядания) съставляват лека телесна повреда. Предстои изготвянето и на допълнителна експертиза от неврохирург и отоларинголог. Р.Р. е осъждан два пъти за кражби, като по последната присъда от 1 година и 4 месеца е изтърпял наказанието си през юни 2022 г.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Наблюдаващият прокурор е внесъл в Районен съд – Стара Загора искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Р., което е било уважено от съда, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн