Дончо Радев, Възраждане: От първото заседание на ОбС са ясни договорките между партиите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Дончо Радев

Дончо Радев

“Първата сесия на Общинския съвет в Стара Загора бе изключително показателна за това, какви ще бъдат следващите четири години. Управляващата вече 16 години партия ГЕРБ избяга от отогворност и не предложи председател на Общинския съвет”, коментира ръководителят на групата на Възраждане в местния парламент Дончо Радев.

„Вярно, че резулатът им на местния вот беше доста показателен за слабото доверие, което получиха от гражданите, защото имат с 1/3 по-малко съветници от предния мандат, но все пак са първа политическа сила в общината. Макар и доста фрагментиран на пръв поглед, съставът на новия Общински съвет в действителност се оказа доста консолидиран именно около партия ГЕРБ. С тяхната подкрепа беше избран за председател съветник от гражданска група и това говори за договорки, сглобки или некоалициите, които ни очакват през следващите четири години“, смята Радев.

Според него още след избирането на председател в местния парламент е настанал хаос и объркване.

Показателно е, че избрани заместник-председатели на Общинския съвет има от четвъртата и петата по численост група, но не и от втората и третата. Още повече, че името на един от заместниците се спряга като участник в разговор за купуване на гласове, който в момента се разследва от прокуратурата, каза още Дончо Радев.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн