“Възраждане”: Само ние и ДПС сме с повече общински съветници в Стара Загора след Местните избори

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20231106_160300От 1 на 5-ма съветници увеличава присъствието си в Общинския съвет на Стара Загора ПП “Възраждане”, отчете пред медиите днес председателят на организацията в Стара Загора и народен представител Искра Михайлова. С подобен, макар и далеч по-ограничен успех може да се похвалят само от ДПС (+1). В областта общинските съветници на партията са вече 9 на брой след вота. Двама общински кметове са избрани и с подкрепата на “Възраждане”.

“Само 5000 гласа ни отделиха от балотаж в Стара Загора. Това се случи на фона на апатията в голяма част от избирателите” – допълни Михайлова.

В една от изборните секции, където протоколът с калкулацията на гласовете е бил тотално объркан, по настояване на “Възраждане” е направен преглед на невалидните бюлетини и се е оказало, че след ревизията им 50% от тях са се оказали валидни. Бюлетини с по две посочени преференции, но с правилно избрана партия, които законът препоръчва да не се броят за невалидни, са били определяни точно като такива. За невалидни неправилно са били смятани и бюлетини, в които хиксът е излизал малко извън квадратчето, разказа шестата в листата Десислава Калоянова, която заедно със седмия в списъка Тодор Делчев влизат в местния парламент след заявката на първите двама – Искра Михайлова и Даниел Проданов, че остават в парламента.

От “Възраждане” желаят да имат представители във всички постоянни комисии на новия Общински съвет, за да следят отблизо обсъждането на темите. “Засега обаче никой все още не ни е потърсил за разговор” – сподели Михайлова. Като трета по брой група партията би могла да се намеси и в избора на председател, но към момента няма никаква яснота към кого ще се ориентират 11-те представени политически сили. В предишния мандат те бяха 12 на брой. Не е ясно и дали с новата си пъстрота местният парламент ще се окаже фрагментиран, или ще се прояви известна консолидация според интересите.

Няма основание да ни причисляват към някакви нови “сглобки”. Нито ние дадохме подкрепа за други партии и коалиции, нито нас ни подкрепиха на балотажа” – категоричен беше народният представител Даниел Проданов, като даде конкретни примери за това.

“Ще бъдем работеща група, съставена от млади, доказали се в своите сфери хора. Ще бъдем отворени за всяка добра идея, която ще допринесе за добруването на община Стара Загора, но и ще ровим всичко съмнително. Подготвили сме се за обсъждане още на първата сесия на новия Общински съвет на теми от спорта, сметосъбирането и сметоизвозването и др.” – сподели общинският съветник от “Възраждане” Дончо Радев.
#

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн