Медицинският колеж при Тракийския университет изпрати випуск 2023

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_0643DSC_0417На тържествена церемония днес абсолвентите от випуск 2023 на Медицинския колеж при Тракийския университет – Стара Загора положиха своята медицинска клетва за вярност. Общо 69-ма бакалаври със среден успех на випуска мн. добър 5,08 завършват специалностите „Рехабилитатор“, „Медицински лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицински козметик“, поемайки по своя професионален път.

„Скъпи абсолвенти, преди 4 години започнахме една приказка с идеята да стартираме нови специалности в колежа. И ето че тази година за пръв път се дипломират помощник-фармацевти и медицински козметици. Днес виждам, че това, което сме посяли, вече дава своите плодове!“ – каза проф. Добри Ярков, ректор на Тракийския университет, в обръщението си към абсолвентите. „Вие трябва да се гордеете, че сте учили и завършили тук! Аз нямам съмнение, че сте добре подготвени да започнете още в утрешния ден своето кариерно развитие. Помнете, че оттук насетне Вие сте посланиците на Тракийския университет – имайте самочувствието на знаещи и можещи хора, мечтайте и вярвайте, че мечтите се сбъдват!”

С титлата „отличник на випуска“ тази година се окичи Бистра Лещевска от специалност „Помощник-фармацевт“. Първенецът на випуска завърши с успех отличен 5,95 и получи своята диплома от ректора проф. Ярков, както и подаръци от вр.и.д. кмет на Община Стара Загора г-н Радостин Танев, от г-жа Теодора Нончева – зам.-областен управител, както и от представители на браншови организации и бизнес партньори. Директорът на Медицинския колеж проф. Анна Толекова връчи на Бистра Лещевска специална грамота.

Сред отличниците на випуска се наредиха и първенците по специалности – Елеонора Петкова от специалност „Медицински козметик“ с успех 5,84, Владимир Благоев, който завършва специалност „Помощник-фармацевт“ с отличен 5,82, Стефан Русев, дипломирал се по специалност „Рехабилитатор“ с успех отличен 5,57, както и Илиана Атанасова, която завършва специалност „Медицински лаборант“ с отличен 5,54.

И както традицията повелява, в края на церемонията академичните шапки на абсолвентите полетяха в небето с пожелания за много бъдещи успехи и попътен вятър в професионалното развитие.

DSC_0324DSC_0335DSC_0322
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн