Костадин Костадинов: Гордея се, че Стара Загора има кандидат за кмет като Искра Михайлова

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20231015_112206“Възраждане” е единствената българска политическа организация, която доказа през годините, че е абсолютно независима както от чужди посолства, така и от родни олигарси, икономически кръгове, групировки и всичко останало, което превърна България в най-бързо изчезващата и умираща държава в Европа. Ние искаме да я изградим като свободна, обединена и благоденстваща страна” – заяви пред медиите в Стара Загора днес председателят на партията Костадин Костадинов. Той дойде под липите на среща със старозагорци преди местните избори на 29 октомври.

“Гордея се с това, че Стара Загора има кандидат за кмет като Искра Михайлова, която познавам от вече 6 години – продължи Костадин Костадинов. – През 2017 г. старозагорската организация на “Възраждане” беше петата, създадена в страната след учредяването ни през 2014 г. Когато се запознахме с Искра, тя ми направи изключително голямо впечатление като човек, изцяло отдаден на националната кауза и на местните проблеми – работила е по най-различни обществени каузи в града и има авторитет на човек, който не се поддава на чужди влияния. При нея наистина няма никакво отстъпление. Това, което тя показва във “Възраждане”, може да го покаже и като кмет на града, защото Стара Загора заслужава кмет, който да е независим, включително, разбира се, и от нас. Ако искате Стара Загора да бъде свободна община, да бъде работещ и зелен град, вашият избор е Искра Михайлова.”

Малко по-късно в пълната конферентна зала на хотел “Верея” Костадинов доразви тезата си: “Искра Михайлова се наложи парламента, където е вече трети мандат народен представител, като един от експертите, и то в много тежката енергийна сфера. Днес като кандидат-кмет на Стара Загора тя е с всички шансове да спечели, след като на 29-ти отиде на балотаж. И Стара Загора ще бъде след това един друг град. Тя ще обърне всяка керемидка, за да реши проблемите. Затова на тези избори е не просто важно да се гласува. Задължително да се гласува, особено на фона на това, че много се неглижират местните избори.”

“Сегашното правителство е временно. То ще падне съвсем скоро. Въпросът не е “дали”. Въпросът е кога. И колкото по-бързо Стара Загора получи кмет, който няма нищо общо с управляващата тройна коалиция между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ, толкова по-добре. Защото освобождението на Стара Загора от този олигархичен, партийно-номенклатурен модел на управление зависи от освобождението на България като цяло” – допълни Костадинов.

Целта на “Възраждане” на тези избори е да стане втора политическа сила, каза още лидерът на “Възраждане”. “Когато това се случи, за нас ще е още по-лесно да предизвикаме предсрочни парламентарни избори и да ги спечелим. А ако Искра Михайлова е кмет на един от 10-те най-големи града на България, тя ще получи пълната подкрепа на “Възраждане” на национално ниво за запазването на мините и тецовете. Защото хората, които в момента протестират, не защитават само своите работни места. Те протестират за запазването на българската енергийна независимост. Ако премахнем въглищната си енергетика, България ще отреже клона, на който стои. И от страна, която е енергийно независима и износител, ще се превърне в енергийно зависим вносител на много по-скъп ток отвън. Така че оцеляването на тецовете и мините е кауза не само на Стара Загора, а и на всеки един българин, без значение къде в страната живее. По тази причина е редно и дори задължително Стара Загора да избере кмет, който няма нищо общо със сега управляващата тройна коалиция, която убива тецовете и енергетиката ни по поръчка отвън.”

20231015_12304520231015_130151Вкарват ни в конфликта в Украйна в момент, в който тя търпи огромни щети и катастрофално поражение на фронта. Нямаме право и на вмешателство с непремерени декларации като тази на Народното събрание по отношение на конфликта между Израел и Палестина, който е с над 80-годишна давност и в който всички са еднакво виновни и еднакво невинни. Ето защо ние излязохме от гласуването и не участвахме в приемането на тази декларация – коментира Костадинов сложната геополитическа обстановка, предшестваща важните за България местни избори.

Кандидат-кметът Искра Михайлова сподели следното: “Налага се да мотивираме хората да отидат да гласуват, защото в Стара Загора е останало едно усещане за предрешеност на изборите. Това не е така. Затова всеки ден сме на площада, всеки ден разговаряме с нашите съграждани, за да им вдъхнем кураж и да им кажем: Доверете се на себе си, дайте воля на избора си, а не на страха и натиска, не на това, което се случва и по много работни места – за съжаление и в “Марица-изток”, и другаде. Виждаме го постоянно, това е най-големият ни опонент. Но ще събудим вярата у хората, че можем да бъдем и ние свободен и различен град”.

На въпрос какво очакват хората от следващия кмет, Искра Михайлова отговори така: “Очакват кметът на първо място да бъде в Стара Загора и да комуникира с избирателите си. Да отдава равно значение на крайните квартали наравно с централната част, да мисли от проблемите на хората нагоре, а не цялото управление да става през европейските фондове. Хората очакват перспективата за Стара Загора да се развива не за четири, а за много повече години напред, като еврофондовете и държавният бюджет бъдат спомагателни към това развитие, което ние сами определяме, че нашият град трябва да има. Смятаме, че бизнесът е твърде притиснат и няма нови инвестиции в общината, защото някои стари, твърде близки до управляващите в момента, не допускат да има нещо ново, което да се случва в Стара Загора. За съжаление нашият областен център изостава от трите по-малки общини Раднево, Гълъбово и Казанлък. Това е нещо, което задължително трябва да бъде променено. Имаме всички необходими условия да го направим, просто трябва да мислим за общината си.”

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн