Районна прокуратура – Стара Загора възложи проверка по публикации в медиите за инцидент в детска градина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaРайонна прокуратура – Стара Загора се самосезира по излъчен тв репортаж и публикации в други медии за инцидент, при който 6-годишно дете е паднало от прозореца на втория етаж на детска градина в с. Мирово, общ. Чирпан. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на РУ-Чирпан, съобшиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Указано е да се снемат обяснения от свидетели – служители в детската градина, очевидци, близки на пострадалото дете и др. Да се приложат по преписката записи при наличие на видеонаблюдение на детската градина. Да се изиска медицинската документация от констатираните травми и проведеното лечение на детето. Да се изиска информация от Регионално управление образование в гр. Стара Загора относно това били ли са уведомени за настъпил инцидент, извършена ли е проверка и какъв е резултатът от нея, както и налице ли са данни за нарушения от страна на служители на детската градина. Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове – до 30 дни.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн