Задържаха мъж за нанасяне на тежка телесна повреда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Н.С., на 59 г., за това, че на 29 септември 2023 г. в с. Трояново, общ. Раднево, обл. Стара Загора, е причинил на И.В., на 53 г., тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на слезката. Престъплението е квалифицирано по чл.128, ал.2, вр. с ал.1 от Наказателния кодекс съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 29 септември 2023 г. Н.С. и И.В. са били наети да извършват ремонтни дейности в частен имот в с.Трояново, общ.Раднево. Между тях възникнал битов спор. И.В. ударил в гърба Н.С. Последвали множество удари от страна на Н.С., нанесени по тялото и главата на И.В. с дървена дръжка на мотика. Пострадалият И.В. е опериран.

Дежурен прокурор е предявил обвинение спрямо Н.С. и предварително задържане за срок до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн