Уеб приложение за подаване на анонимни сигнали за разпространение на наркотици представиха в Казанлък

ПОРТАЛ СЗ – PortaLSZ. com
*
Версия за смартфони >>>

20230927_13565526 - DrugSTOP_27.09.2023_00009 (Среден)В Община Казанлък днес бе представено ново мобилно приложение „DrugSTOP.bg” за подаване на анонимни сигнали за разпространение на наркотични вещества. Приложението е анонимно, web-базирано, има възможност за посочване на локация, добавяне на текстова и снимкова информация. Сигналът може да бъде проследен за резултат след време или редактиран с допълнителна информация. Добавени са също и важни телефонни номера за улеснение на потребителите.

„Надявам се, че приложението ще бъде полезно като оперативна информация. Служителите ще имат възможност да проверят сигналите, да ги разширят с информация и да предприемат съответните действия“, каза директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Христов и подчерта, че това е в изпълнение на приоритетите на МВР по линия противодействие на разпространението на наркотични вещества сред подрастващите.

Приложението е първо по рода си у нас и е разработено с активното участие на директора на ОДМВР – Стара Загора и представители на РУ – Казанлък. Идеята за създаването му е на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и Младежкия общински съвет.

Първоначална филтрация ще извършва Общинска администрация, а впоследствие сигналите ще бъдат предавани към служители на МВР.

„DrugSTOP.bg“ започва работа от днес.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн