Представят двутомното издание „История на Стара Загора“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

plakat-istoria-Stara-ZagoraВ навечерието на празника на Стара Загора, на 3 октомври 2023 г. от 18:00 ч., в Културен център „Стара Загора“ ще бъде представена двутомната „История на Стара Загора“.

По време на събитието проф. д.и.н. Петър Стоянович от Института за исторически изследвания при БАН и доц. д-р Христо Попов, директор на Националния археологически институт с музей при БАН, ще споделят с публиката своите впечатления от двата тома на книгата. В представянето ще вземат участие отговорните научни редактори акад. Васил Николов и чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев, както и авторският колектив на изданието.

Авторите, специалисти от Регионалния исторически музей в Стара Загора, от университети в София и научни институти в БАН, са събрали, обработили и анализирали огромен по обем емпиричен материал и достъпно за широката читателска аудитория са проследили политическите, икономическите и обществените аспекти в развитието на града в различните исторически периоди от VI хил. пр. Хр. до края на ХХ в. Изданието е богато илюстрирано със снимки.

Двутомникът се издава с подкрепата на Община Стара Загора.

Двата тома на „История на Стара Загора“ ще бъдат налични за закупуване на сувенирния щанд в Регионалния исторически музей в Стара Загора от 4 октомври 2023 г.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн