Местна коалиция “Неутрална България” влиза в изборите в Стара Загора с листа от 42-ма

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

45564567476Водач на листата с 42-ма кандидати за общински съветници е адв. Елена Нонева, председател на Политическо движение “Социалдемократи” (ПДС). Втори е Ставри Сотиров, член на националното ръководство на ПП “Русофили за възраждане на отечеството” (РВО), в което е секретар по партийната политика. Трети е инж. Койчо Койчев. Не издигат свой кандидат-кмет в Стара Загора. Засега не обявяват и подкрепа за никого от кандидатите за градоначалническия пост, като изчакват да видят програмите на вече регистрираните и да преценят на кого от тях да гласуват доверие, след което ще излязат с позиция.

В Стара Загора Местната коалиция “Неутрална България” се състои от два политически субекта, съобщи ръководителят й Ставри Сотиров. Това са ПП Политическо движение Социалдемократи и Политическа коалиция “Неутрална България”, в която членуват ПП “Русофили за възраждане на отечеството”, Българска комунистическа партия, Комунистическа партия на България, Партия на българските комунисти и ПП “Нова сила”. Подкрепата си са дали и няколко граждански сдружения. Ставри Сотиров акцентира на това, че за пръв път от началото на демократичните промени у нас трите комунистически партии вече са обединени в една коалиция.

42-та участници в листата са експерти, които са се доказали във всички сфери на обществения живот и могат да вземат отговорни решения – уточни поставената под №1 адв. Елена Нонева. Най-високата възраст на някои от участниците е 61-62 години. Лек превес в списъка имат жените.

Целите и приоритетите, които си поставя МК “Неутрална България”, са свързани най-вече с това, община Стара Загора да започне да расте икономически. С много инвестиции през последните години нфраструктурата се промени значително към по-добро, но в икономически план общината, за съжаление, изостава – констатира Елена Нонева. – Местоположението на Стара Загора в центъра на България дава възможност за развитието на логистика и привличане на инвестиции с цел откриване на работни места и задържане на младите хора в общината. Това може да стане чрез подпомагане на средния и дребния бизнес. Сред целите на местната коалиция “Неутрална България” е и по-активното развитие на туризма в града. Но не бива следващият Общински съвет да увеличава местните данъци и таксите за битовите отпадъци, въпреки че не са променяни от години. Вместо това следва да се търси реорганизация на дейността, каза Елена Нонева. Внимание да се обърне и на ангажираността на младите в спорт, на развитието на инфраструктурата в селата, както и за подпомагане на младите семейства.

МК “Неутрална България” очаква да спечели на 29 октомври най-малко два мандата в Общинския съвет. Всеки от листата може да работи мажоритарно и да привлича преверенции за себе си. “Старозагорци ни познават и знаят, че когато кажем нещо, държим на думата си” – каза в заключение Елена Нонева.

Местната коалиция, както сочи и названието й, застъпва позицията, че във външната си политика страната ни следва да се придържа към дистанциране относно събитията в Украйна, а България и Черно море трябва да бъдат зона на мира. “Още през 2021 г. предвиждахме какво ще стане – припомни Ставри Сотиров. – Това наше разбиране обединява ПДС и ПК “Неутрална България”. Ние смятаме, че бъдещето на България е в добрите политически и икономически връзки както на изток, така и на запад. Защото светът вече е променен, не е двуполюсен. И ние, използвайки нашето географско положение, трябва да изберем такива политици занапред, които да отстояват българския национален интерес”.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн