Предстои възстановяване на мантинели, знаци и маркировка по пътищата в Старозагорска област

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4785 (Large)IMG_4788 (Large)В Областната администрация днес се състоя редовно заседание на Комисията по безопасност на движение по пътищата. То бе председателствано от областния управител Ива Радева. В заседанието онлайн се включи и Светослав Васев, експерт в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

От ОД МВР изнесоха статистика за пътнотранспортните произшествия в Старозагорска област за периода от 1 юли до 20 септември 2023 г. От нея стана ясно, че за този период в областта са станали 299 ПТП, от които 95 са тежки. В тях са загинали девет души, от които шестима водачи и трима пътници. За същия период на миналата година загиналите в произшествия на пътя са били с двама повече.

Ранените в катастрофи за периода 1 юли до 20 септември са 117, от които тежко пострадали са петима.

От началото на годината досега общият брой на ПТП в областта е 895. От тях 247 са тежки. В катастрофи са загинали 16 души.

От ОПУ-Стара Загора съобщиха, че поради липса на сключени договори в последната една година почти не е извършвана поддръжка на пътна маркировка и тя е в лошо състояние. Всеки момент обаче се очаква избор на изпълнител и подписване на договор с него, за да започне подмяната и поставянето на нови пътни знаци там, където е необходимо. От ОПУ казаха още, че всеки момент ще започне възстановяването на разрушени и огънати мантинели по магистрала „Тракия“.

Членовете на Областната комисия обсъдиха проблеми с пътната маркировка и със знаковото стопанство в различни участъци в Старозагорска област.

В края на заседанието Светослав Васев изрази удовлетворение от работата на Комисията и напредъка в реализацията на проекти за ремонт на пътна инфраструктура. Той призова органите на „Пътна полиция“ да засилят контрола и проверките за поставяне на обезопасителни колани на пътниците както на предните, така и на задните седалки в автомобилите, както и за поставянето на колани от пътниците в автобусите за междуградски превоз.

IMG_4779 (Large)
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн