Коалиция “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” регистрира листата си в Стара Загора начело с кандидат-кмета проф. Иван Върляков

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

43435435243P1450099Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ – Стара Загора депозира тази сутрин в Общинската избирателна комисия пълна листа от 51 кандидати за общински съветници и 11 кандидати за кметове на кметства в населени места от общината. Списъкът се води от предварително обявения кандидат-кмет на социалистите проф.д-р Иван Върляков.

Проф. Иван Върляков е роден на 30.12.1957 г. в гр. Панагюрище. Женен, има двама сина, 1 внук и 2 внучки. Професор е по физиология на животните и човека в Тракийския университет. Изпълнителен директор е на Регионалната асоциация на общините „Тракия“. Член е на Постоянната комисия по аграрни науки и ветеринарна медицина към Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет. Заместник-председател е на Общинския съвет в Стара Загора. Председател е на групата на коалиция „БСП за България” в Общинския съвет. Председател е на Постоянната комисия по оперативни програми и международно сътрудничество. Член е на Постоянна комисия по финанси и бюджет на Общински съвет – Стара Загора.

На пресконференция веднага след регистрирането на листата ръководството на БСП – Стара Загора даде пресконференция в присъствието на народния представител от БСП – Стара Загора Георги Гьоков, с участието на проф. Върляков и всички кандидати за общински съветници.

Председателят на общинската организация на БСП Велина Атанасова уточни, че БСП регистрира кандидати за кметове в селата Богомилово, Загоре, Змеево, Кирилово, Маджерито, Малко Кадиево, Могила, Оряховица, Самуилово, Хрищени и Яворово.

P1450101345675889045131 от кандидатите за общински съветници в Стара Загора са мъже, а 20 – жени. Най-младите кандидати са 21-годишни, в това число и кандидат-кметът в с. Богомилово Стефан Стефанов. Голяма част от кандидатите за общински съветници имат опит от работата си в настоящия или в предходни общински съвети и местното самоуправление. 39 от кандидатите за съветници са с висше образование, има и трима студенти. Представените специалности са инженери, лекари, ветеринарни лекари, юристи, икономисти, специалисти в областта на образованието и културата, на социалните дейности. Екипът съчетава опитни обществени дейци, професионалисти и млади лица. “Стабилността и предвидимостта на БСП са две основни качества, които считаме, че биха били изключително полезни за осъществяване на местното самоуправление” – обобщи Велина Атанасова. В момента БСП има 7 общински съветници в Стара Загора и работи за увеличаване на представителството си в следващия Общински съвет, за да може по-бързо и по-ефективно да реализира съществени местни и социални политики.

Местното самоуправление работи в условията на безпринципна централна политика. Липсата на ефективна децентрализация затруднява дейностите, отбеляза народният представител Георги Гьоков. Той подчерта, че партията ще води позитивна предизборна кампания с изтъкване на това, какво социалистите ще направят за Стара Загора. По най-важния проблем в региона – за съдбата на минно-енергийния комплекс “Марица-изток” с рудниците и тецовете Георги Гьоков припомни, че БСП е с изключително ясни позиции – излезе с категорична декларация, която стана основа за последващата декларация на Общинския съвет в Стара Загора. Първи приоритет за БСП е запазването на работните места в условията на заплаха за съществуването на “Марица-изток”. Спрямо изборния процес БСП е най-демократичната партия, тъй като формира листите и излъчва кандидатите си в резултат от издигането им най-напред от организациите си по места, след като са били предложени от редовите социалисти, припомни Гьоков. Той съобщи и че БСП ще има свои кандидати за кметове във всичките 11 общини от Старозагорска област, в това число партията подкрепя и няколко независими кандидати, като тези в Гурково, Гълъбово и Мъглиж. В Казанлък кандидат-кметът на БСП е уважаваният хирург д-р Иван Колев.

345675889045434545324654Кандидатът за кмет на община Стара Загора проф. Иван Върляков бе категоричен, че следващият Общински съвет ще е различен от настоящия, чиято работа в продължение на две години бе силно затруднена от Ковид епидемията, като се работеше дистанционно, неприсъствено. Той подчерта активността на групата на БСП в местния парламент, формирала 50% от питанията и въпросите в него.

За да има хора и община, задача №1 вбъдеще е Стара Загора и регионът да имат поминък, отбеляза проф. Върляков. За съжаление бъдещето остава неясно, тъй като до момента нищо не е направено за решаване на проблема. Като задача №2 кандидат-кметът открои привличането на инвестиции. Сред приоритетите е спиране на изтичането на млади и образовани хора към други региони и страни, както и затягане на кранчето на разходите, източващи средства. “Младите хора не харесват живота си днес и все повече се ориентират към БСП в стремежа си за промяна” – допълни и Велина Атанасова.

Кандидати за общински съветници:

1.Иван Стоянов Върляков – кандидат за кмет на община Стара Загора и водач на листата
2.Велина Димитрова Атанасова
3.Валентина Стойчева Бонева
4.Климент Павлов Пенчев
5.Неделчо Кръстев Маринов
6.Галина Куманова Господинова
7.Даниела Ангелова Лекина
8.Сашко Иванов Лозанов
9.Владимир Любомиров Грамовски
10.Радослав Георгиев Георгиев
11.Неделин Костадинов Марков
12.Вяра Жекова Жекова
13.Милена Златева Данкова
14.Радиана Георгиева Неделчева
15.Яна Василева Тюркеджиева
16.Неделин Вълчев Матев
17.Светослав Филипов Влахов
18.Красимир Иванов Ончев
19.Искра Димитрова Иванова
20.Кольо Димов Колев
21.Цветан Кънчев Кашеров
22.Евгения Драгомирова Драганова
23.Павлина Динева Арнаудова
24.Диян Антонов Донев
25.Нанко Генчев Генев
26.Стоимен Ивелинов Запрянов
27.Георги Димитров Орханкелиев
28.Николай Стефанов Атанасов
29.Мая Лефтерова Славова
30.Йонка Лукова Стоянова
31.Валентин Спасов Ненов
32.Стефан Генков Стефанов
33.Руси Тодоров Русенов
34.Евгени Минев Минев
35.Мариан Господинов Тенев
36.Петър Генчев Петров
37.Таньо Димитров Танев
38.Атанаска Митева Ганчева
39.Тихомир Георгиев Кишнев
40.Стефка Николова Иванова
41.Кольо Стоянов Динев
42.Донка Желязкова Динева
43.Йордан Георгиев Христов
44.Деляна Янкова Цонева
45.Исмира Башич
46.Митко Димитров Митков
47.Мирослав Атанасов Атанасов
48.Донка Маринова Черковска
49.Огнян Стайков Маринов
50.Ива Минева Иванова
51.Мариус Иванов Кирков
Кандидати за кметове на кметства:

1.Стефан Генков Стефанов – с. Богомилово
2.Кольо Стоянов Динев – с. Загоре
3.Руси Тодоров Русенов – с. Змейово
4.Евгени Минев Минев – с. Кирилово
5.Мариан Господинов Тенев – с. Маджерито
6.Таньо Димитров Танев – с. Малко Кадиево
7.Петър Генчев Петров – с. Могила
8.Валентин Спасов Ненов – с. Оряховица
9.Атанаска Митева Ганчева – с. Самуилово
10.Тихомир Георгиев Кишнев – с. Хрищени
11.Стефка Николова Иванова – с. Яворово
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн