Живко Тодоров: Направих труден избор между дадената дума и отговорността към старозагорци, които ме подкрепят

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

874359985479554“Бях в ситуация, в която, от една страна, трябва да избера дали да предам думата си и да се отметна, или да изляза като страхливец, беглец и дезертьор. Много често затова политиците не са обичани, защото им се налага да избират между два грешни отговора. Това е най-неприятното. В случая верен отговор няма. Каквото и да направя, винаги ще има някой, който да каже нещо. Затова отлагах толкова дълго да обявя своето решение, защото за мен представляваше един наистина важен личен момент да преценя всички обстоятелства и кое е правилното, което да направя. И ще ви кажа. Затова сме тук тази вечер. Защото аз съм взел своето решение. Разбира се, че няма да ми е приятно да говорят, че съм престъпил думата си. И то най-вече политическите опоненти. Но още по-неприятно ще ми бъде хората, които ме подкрепят и са зад мен – част от тях са тук, в летния театър тази вечер – да кажат, че съм страхливец, беглец и дезертьор. Затова аз ще се кандидатирам за кмет на Община Стара Загора“.

Това бяха думите на Живко Тодоров, след които събралите се в Летния театър старозагорци станаха на крака и дълго ръкопляскаха, с които той обяви дълго отлаганото си решение дали да се кандидатира за четвърти пореден кметски мандат.

Градоначалникът направи тази вечер атрактивен предизборен ход в стил “One man show”, след като преди дни покани всички желаещи да дойдат и да чуят решението му, което запази в тайна до последния момент. На сцената на обновения миналата година Летен театър той излезе сам. Там имаше само голям екран за постерите, на които се прожектираха бъдещите цели в сферите на инфраструктурата, транспорта, зелените системи и екологията, сигурността и обществения ред, културата и туризма, социалните дейности, спорта и младежките дейности, здравеопазването, образованието и др. Имаше още само един висок стол. И това беше всичко. И, разбира се, увлекателният разказ от първо лице на Живко Тодоров от началото на първия му мандат преди 12 години, когато беше едва 29-годишен, до днес, когато е вече на 42. Кметът припомни счупените плочки по старозагорските улици и липсата на канализация в кв. “Кольо Ганчев”, от които тръгна мащабното обновление на Стара Загора през 12-те години на трите му досегашни мандата, за да пътуват днес в общината с бюджет 235 милиона лева електрически автобуси, последна дума на техниката.

След като сподели и мечтата си за града на бъдещето, какъвто ще бъде Стара Загора след години, Живко Тодоров слезе от сцената и се смеси с хората, които го поздравяваха за решението му.

По-късно в социалните мрежи той написа следното:

“Тази вечер в Летния театър на Стара Загора обявих, че ще бъда кандидат за кмет на предстоящите избори. Никога не съм се считал за незаменим или перфектен в работата си! Всеки човек носи своите предимства и недостатъци. Но знам едно – всичко, което съм правил до този момент, е било със сърце и с много амбиция и хъс за Стара Загора! Във времето осъзнах, че един кмет винаги ще бъде в положение от “осанна” до “разпни го”. Знам и това, че папката с решените проблеми със сигурност е по-малка от тази с нерешените. Но си спомням и какъв беше градът ни преди 12 години. Много работа беше свършена! Имам своята мечта за Стара Загора.. Модерна, подредена, с добра инфраструктура, сигурна и перспективна за младите хора! Имам и програма, с която да се доближим до постигането й! В следващите дни ще я публикувам. Защото утрешният ден започва с план, а не с обещания! Благодаря ви за подкрепата, имам нужда от нея!”

965889520230924_192730
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн