Безопасно е изведен и задържан мъж, барикадирал се в сграда в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

5786587798985Подробности по случая даде директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Лазар Христов:

„Във вчерашния ден, около полунощ, получихме сигнал за две лица с огнестрелни рани, които са потърсили спешна помощ. Едното от тях е с наранявания в областта на ръката, а другото – в коремната област и меките тъкани. Впоследствие наши колеги беседваха с контактното лице с по-леките наранявания. Получихме първоначални насоки за цялата ситуация и начина на прострелването. Колегите работиха цяла нощ и в днешния ден установиха, че двамата пострадали са търсили невърнати кредити от техен длъжник, който е евентуален извършител на прострелването“.

Когато полицейски екип дошъл на адреса на длъжника, той се барикадирал и заявил, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Мъжът е криминално проявен. „За щастие, на по-късен етап бил убеден от колегите да се предаде. С него са разговаряли близките му, наши колеги, психолози. Поискахме помощ от Института по психология на МВР, както и от Специализирания отряд за борба с тероризма“ – добави старши комисар Христов.

Образувано е досъдебно производство по чл.115, във връзка с чл.18 на Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн