Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за съставите на СИК в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0824IMG_0829Партиите и коалициите, които ще участват в местните избори на 29 октомври, не постигнаха съгласие за съставите на Секционните избирателни комисии в Стара Загора. Това стана ясно по време на провелите се днес в залата на Общинска администрация консултации. 212 ще бъдат СИК на територията на общината – 7 ще са специализираните, като от тях 3 са с подвижна избирателна кутия. За нормалното протичане на избирателния процес в тях ще се погрижат 1804 души. Водещ на консултационната среща беше секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

В процеса на заседанието не бе постигнато съгласие за ръководните длъжности в няколко секции от името на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ и „Възраждане“. При липса на консенсус процедурата предвижда кметът на Стара Загора да представи предложенията до ОИК, която да вземе решение и назначат съставите на СИК и ПСИК.

IMG_0838
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн