Живко Тодоров е Кмет на годината за мандат 2019-2023 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Kmeta.bgЖивко Тодоров заслужи поредно отличие от конкурса „Кмет на годината“ в тазгодишното издание на наградите, организирани от Kmeta.bg. Той взе голямата награда за голяма община и бе отличен за целия си мандат 2019-2023 г. по време на 11-тото издание на конкурса.

Стара Загора и Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия през годините – „Култура и туризъм“, „Smart City“, през 2022 г. и 2017 г. – „Кмет на гражданите“. Тодоров бе отличен и за работата си през мандат 2011-2015 г. с „Кмет на годината“.

В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година беше направено за 4 общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишния период наравно с останалите.

Кметът Живко Тодоров получи и специално отличие от платформата Bulgaria Wants You за демографска политика. Стара Загора беше първата община, подкрепила инициативата през 2019 г. и включила се със собствен щанд на кариерните форуми в Европа. Специалният приз е и по повод събитието Work In Stara Zagora, което бе реализирано в подкрепа на бизнеса и търсещите професионална реализация в региона.

Големите награди „Кмет на годината“ за мандата след гласуването на хората за малка и средна община отиват съответно при кметовете на Сливница – Васко Стоилков на Родопи – Павел Михайлов. Официалната церемония по награждаването се проведе днес в София. Тя ще бъде излъчена по БНТ 1 и БНТ 4 на 21 септември от 21.00 ч.

Събитието се осъществява с подкрепата на БАТ България, ЕФБЕТ, Виваком и Електрохолд. Медийни партньори на събитието са БНТ, Economic.bg, Информационна агенция Фокус, Метрореклама, ESGNews.bg, TheMayor.eu.

Снимка – Kmeta.bg

345435657586
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн