1414 първокласници прекрачват прага на старозагорските училища през новата учебна година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Uchenici-2В 22 учебни заведения в Стара Загора на 15 септември за първи път звънеца ще чуят 1414 старозагорчета. Най-много първокласници тази година ще посрещне VI ОУ „Св. Никола“. Малчуганите, които за първи път ще прекрачат прага на училището, са 132. По 122 първолаци очакват в V ОУ „Митьо Станев“ и IV „Кирил Христов“. В Центъра за специална образователна подкрепа първокласниците са трима. В селата Загоре, Хрищени, Братя Кунчеви, Калояновец, Преславен, Хан Аспарухово и Дълбоки също се подготвят за най-малките си ученици.

Тържествата по повод новата учебна 2023/2024 година ще изпълнят петъчния ден с много емоция, музика, песни, рецитали и детски усмивки. Вратите си за любознателните деца и техните близки първи ще отворят ОУ „Кирил Христов“ и ТГ „Княз Симеон Търновски“ – в 8.30 часа. Празничната програма в по-голямата част от старозагорските училища ще започне между 9.00 и 11.00 часа. Броят на учениците в община Стара Загора и тази година се очаква да надхвърли 17 хиляди, без подготвителните групи.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и тази година ще спази своята традиция – всички ученици и учащи младежи ще пътуват безплатно в обществения транспорт в рамките на града на 15 септември.
#gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн