Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 27-годишна жена за измама при разваляне на магия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 27-годишната Г.И. Тя е предадена на съд за това, че в периода от 31.10.2022 г. до 10.11.2022 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудила и поддържала заблуждение у 17-годишно момиче, че ще развали направена магия и с това е причинила имотна вреда – пари и златни накити, общо в размер на 1430 лева – престъпление по чл.209, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

В края на месец октомври 2022 г. 17-годишната пострадала видяла в интернет сайт обява на жена, която твърдяла, че е „ходжа“ и можела да предсказва бъдещето. Набрала посочения номер, за да я попита за повече подробности. Г.И. се представила за ходжа от Бургас. Отговорила на момичето, че има направена магия върху златните накити, които носи. Поискала парична сума, за да я премахне. Пострадалата й изпратила 230 лв. и 150 евро. След няколко дни получила чрез куриерска фирма шише вода и амулети, които изхвърлила. Впоследствие Г.И. поискала златните накити на пострадалата – 3 златни пръстена и 2 златни синджира. След няколко дни Г.И. се обадила и казала, че златото се стопило, което означавало, че е „омагьосано“. Пострадалата не повярвала и поискало златото да й бъде върнато, но обвиняемата отказала и блокирала телефонния й номер.

Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи делото за разглеждане.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн