Областният управител отмени заповедта на кмета на Гурково за преместената секция в ромската махала

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Гурково - центърКато незаконосъобразна определи заповедта на кмета на Гурково областният управител Ива Радева за определяне на избирателните секции в Гурково, в частта за преместена секционна избирателна комисия от центъра на града в ромската махала.

Областният управител отмени кметската заповед № 3-273/ 29.08.2023 г. и указва кметът Мариан Цонев да определи друго помещение на секция №24370000, а не в младежкия клуб в ромската махала – квартал „Лозенец-юг“, на ул. „Латинка“ №13А.

Преди дни 7 партии в Гурково възразиха до областния управител на област Стара Загора за преместването на най-голямата СИК в града, традиционно намираща се в СУ „Христо Смирненски“.

Общинските ръководства на БСП, ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Възраждане“, ИТН, ДБ и ВМРО написаха до областния управител, че се притесняват от възпрепятстване по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. “Очаква се членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели да имат проблеми от същото естество“ – пише в жалбата им.

Заповедта на кмета е № 3-273/ 29.08.2023 г.

Жалбата до областния управител на област Стара Загора е внесена на 30.08.2023 г. с номер АК-02-10 – [19]

Решение на областния управител – АК -02- ИК -РЕШ-1

Информацията е от партиите, подали жалбата

Заповед на Областния управител
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн