Старозагорските депутати от Възраждане настояват за среща с вътрешния министър Калин Стоянов

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Причината са опасения за манипулиране на вота в Гурково и още няколко общини в Област Стара Загора

VazrazhdaneСтарозагорските депутати от Възраждане Искра Михайлова и Даниел Проданов ще поискат среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Конкретната причина са опасенията на общинските представители в град Гурково на Възраждане, ПП ГЕРБ, ВМРО-БНД, БСП, ПП, ДБ и ИТН за манипулиране на вота в Гурково и Николаево.

Според политическите формации „отново се очертава повтаряне на ситуацията през 2019 година, когато правата на гражданите бяха грубо потъпкани от създадена в региона престъпна структура“.

Сигнал е изпратен до Областния управител на Стара Загора, Районна прокуратура Стара Загора, ОДМВР – Стара Загора и РУ Казанлък.

Партиите призовават да се извършат необходимите действия и фактически проверки на адреси за манипулативно регистрирани лица, които не живеят на адреса или пък площта на жилището спрямо броя живеещи лица не отговаря на изискванията на закона, както и за наличието на лица, регистрирани на адреси без знанието и съгласието на собствениците на имотите. Според политическите формации трябва да бъдат предприети действия по заличаването на такива регистрации с установени нарушения.

„Ще следим дали с действията на МВР ще бъдат пресечени в зародиш всички нарушения на КОНСТИТУЦИЯТА, ИЗБОРНИЯ КОДЕКС и редица други закони в сила в Република България, нарушения, извършващи се на територията на област Стара Загора, и в частност в общините Гурково и Николаево, където изборните нарушения на една мафиотска структура станаха практика“, пише още в сигнала.

На срещата народните представители от Възраждане ще поставят открито въпроса за честността на вота и в други общини, например Чирпан, където също има големи опасения за възможни манипулации.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн