Седем партии срещу кмета на Гурково за преместена секция от центъра в ромската махала

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн. обща - ГСедем партии в Гурково възразиха до областния управител за преместена секционна избирателна комисия от центъра на града в ромската махала. “Заповедта на кмета Мариан Цонев за промяна адреса на СИК не е мотивирана и за нея няма основание” – сочат в жалба общинските ръководства на „БСП за България“, ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“, „Възраждане“, ИТН, ДБ и ВМРО.

„Идеята, според всички нас, е само една – да се възпрепятства по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. Очаква се членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели да имат проблеми от същото естество“, се казва в общата жалба до старозагорския управител Ива Радева.

Партийните ръководства категорично заявяват, че са против преместване на избирателна секция №243700003 от центъра на град Гурково – традиционно намираща се в СУ „Христо Смирненски“, в младежкия клуб в ромската махала – квартал „Лозенец-юг“, на ул. „Латинка“ №13А.

Заповедта на кмета е № 3-273/ 29.08.2023 г., а жалбата до областния управител на област Стара Загора е внесена на 30.08.2023 г. с номер АК-02-10 – [19].
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн