Съдът глоби с близо 100 хил. лева турски гражданин, превозвал с ТИР незаконни мигранти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден О.О., на 24 г., турски гражданин, който незаконно е превозвал мигранти през страната. О.О. е признат за виновен за това, че на 24 август 2023 г. на км 162 на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага – пари, чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Мерцедес“, и прикачено полуремарке, противозаконно подпомогнал повече от едно лице – 13 чужденци, всички мъже, от които двама непълнолетни, 10 от тях граждани на Афганистан и 3 на Мароко, да преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т.1, пр.1, т.4, т. 5 и т.6 от Наказателния кодекс.

След измененията в Наказателния кодекс за това престъпление се предвижда отнемане на превозното средство в полза на държавата, ако то е собственост на извършителя на престъплението или ако пък не е негова собственост, се присъжда осъденият да плати пазарна му стойност в лева. В случая средството за извършване на престъплението – товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с прикачено полуремарке, не е било собственост на обвиняемия О.О. Автомобилът е оценен с пазарна стойност от 93 150 лв.

Районен съд – Чирпан е наложил на О.О. наказание от 1 година и 10 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба от 4000 лева. Той е осъден и да плати глоба в размер на пазарната стойност на превозното средство в лева в размер на 93 150 лв. О.О. е признал вината си. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Чирпан. Определението на съда е окончателно. Делото е приключило за два дни от извършване на деянието до влизане на присъдата в сила.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн