Прослушване за Детско-юношеска студия за опера и балет в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_7522

Жасмина Чолакова

Жасмина Чолакова

На 23 и 24 септември 2023 г., събота и неделя, от 11 до 15 часа в Държавна опера – Стара Загора ще се проведе прослушване за нови участници в състава на Детско-юношеска школа за опера и балет към Операта.

В прослушването могат да участват всички желаещи на възраст от 5 до 16 години.

* Балетна школа – Децата трябва да бъдат облечени в удобно облекло и да си носят туфли (цвички). На прослушването ще бъдат оценени техните физически данни, чувство за ритъм и артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката да се носи на CD или флашка.

* Вокална школа – На прослушването ще бъдат оценени вокалните умения на децата – точно интониране, правилна дикция, както и чувство им за ритъм и артистичните им заложби. Моля, кандидатите да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.

Новият ръководител на ДЮСОБ е младата и талантлива Жасмина Чолакова. В екипа на студията е привлечена известната поетеса Мария Донева. Ръководители на Балетната школа са Богдана Сергеева, Ивелина Николова, Калин Любенов. Ръководител на вокалната студия е Инна Андреева.

Още в началото на новия Сезон 2023/2024 г. започват репетициите на новия спектакъл за деца на балета „Фантастичното дюкянче”. Мария Донева написа уникален сценарий за спектакъла.
„Фантастичното дюкянче” по музиката на Джоакино Росини/Оторино Респиги е балет от репертоара на Държавна опера – Стара Загора. Премиерата му бе на 28 февруари 2018 г. Хореограф Алба Буонанди, сценография и костюми Салваторе Русо.

Детско юношеска студия за опера и балет отвори врати от началото на Сезон 2015/2016 година. Операта на Стара Загора приюти в огромната си сграда талантливите малки артисти, като им предостави зали за репетиции, сцена и възможности за изява. Децата от вокалната студия изпълняват от занимателни и поучителни песнички за най-малките, до сложни полифонични песни със съвременен аранжимент. Участниците в танцовата група изпълняват както сюжетни танци, така и модерен и класически балет.

ДЮСОБ има многобройни изяви и в спектакли на Операта. От 2015 г. школата натрупа и самостоятелен репертоар. В последните две години бяха реализирани спектаклите за деца по балетите „Спящата красавица” и „Лешникотрошачката”.

Заповядайте на прослушването на 23 и 24 септември в Операта и доведете децата си!

Шансът да участват като истински артисти в спектакли е уникален!
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн