Казанлък посрещна участниците в операцията „Алтеа“ в Босна и Херцеговина от 61-ва Стрямска механизирана бригада

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

01_ALTEA04_ALTEAТържествена церемония по посрещане на военния контингент на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, участвал във военната операция на Европейския съюз (ЕС) в Босна и Херцеговина „Алтеа”, се проведе днес, 16 август, в Казанлък. Приветствие към военнослужещите от контингента за успешно изпълнената мисия и завръщането в Родината произнесе генерал-лейтенант Михаил Попов, заместник-началник на отбраната. „За мен е удоволствие да съм днес пред Вас – първо, защото Ви виждам всички отново обратно в родината и второ, защото по отзивите за контингента може да се направи извод, че Вие сте свършили перфектно работата си. За никого от Българската армия не е изненада, че Сухопътните войски и в частност 61-ва бригада се справят традиционно добре“, заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов пред военнослужещите.

Генерал-лейтенант Попов подчерта трудността на успешно изпълнената от българските военнослужещи задача. „Вие трябваше да поддържате нивото, което са показали колегите преди Вас – контингентите и в Босна и Херцеговина, и в Косово. Сигурен съм, че времето, което сте прекарали там, е било полезно за Вас като опит във всяко едно отношение – работа в непозната среда, с коалиционни партньори и съюзници. За офицерите, сержантите и войниците всеки опит от такива мисии е ценен“, заключи заместник-началникът на отбраната.

В слово-отговор подполковник Момчил Димитров – помощник-национален командир на контингента благодари на командването, личния състав и всички, които с подкрепа и всеотдайност са допринесли за успешното изпълнение на задачите в коалиционен формат.

Със заповед на командира на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Валери Цолов бяха наградени военнослужещите от контингента. Отслужен беше молебен за здраве и благоденствие. На церемонията присъстваха още бригаден генерал Христо Ганецовски – заместник-командир на СКС, бригаден генерал Маргарит Михайлов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бригаден генерал Ивайло Сотиров – директор на служба „Военна полиция”, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на Казанлък и др.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн