Районна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за пострадалото 18-годишно момиче

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaРайонна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за пострадалото 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен Г.Г.

По разпореждане на административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора, от днес 29 юли 2023 г., е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г., на 26 г. На 28 юни 2023 г. Г.Г. е бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 26.06.2023 г. в Стара Загора е причинил средна телесна повреда на 18-годишната Д.М.

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието. С оглед на това е създаден екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, които да предприемат действия по ускоряване на разследването.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието.

Припомняме, че по досъдебното производство обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от 28 юни 2023 г. Районна прокуратура – Стара Загора е внесла искане в Районен съд – Стара Загора за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което искане е било уважено от първоинстанционния съд. След обжалване на решението на първоинстанционния съд мярката за неотклонение „задържане под стража“ е била отменена от по-горната съдебна инстанция, което е окончателно.

При наличие на постъпили сигнали и за други деяния, касаещи противозаконни прояви на Г.Г., по тях ще започне незабавно разследване.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн