До 15 дни ще има временно кръгово на разклона за кв. “Зора”, изграждането му започна днес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1440989P14500043“Както обещахме, стартираме изграждането на временно кръгово кръстовище на разклона за кв. “Зора” преди 1 август. Проектът вече е съгласуван с АПИ, те са дали своето положително становище. Така че от днес “Трейс” започва изграждането му” – съобщи днес пред медиите кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, след което се срещна и разговаря със старозагорци, които дни наред настояваха на място за създаването на кръгово след ПТП, отнело живота на мотоциклетист на този разклон. Трайното и постоянно кръгово след това ще бъде изградено от АПИ до края на 2024 година, по споразумение с местната администрация, припомни градоначалникът. Той благодари на директора на ОДМВР ст.комисар Лазар Христов за значителното засилване на присъствието и контрола на полицейски служители по старозагорските улици през последните седмици.

Гергана Михайлова от Общината уточни, че кръговото кръстовище на бул. “Никола Петков” (главен път II-66 Стара Загора-Нова Загора) ще бъде двулентово и ще е направено с такъв радиус, че превозните средства да намаляват скоростта си при навлизане в него. Ще се гради от бордюри с колчета, ще се оформят острови и ще се положи временна маркировка в оранжев цвят. Кръговото ще бъде добре осветено от мощни лампи на четири 13-метрови стълба. Специалисти от “Елконтрол” още днес започнаха работа по уличните лампи в района на кръстовището. Временната организация на движението ще се приеме с протокол от Общината, АПИ и Областната дирекция на МВР.

Инж. Желязков допълни, че временното кръгово ще е готово до 14-15 дни, считано от днес, ако няма извънредни метеорологични проблеми. Асфалтовото покритие няма да се нарушава. Като начало ще бъде премахната съществуващата хоризонтална маркировка.

Проектантът на временното, както и на постоянното кръгово кръстовище Пламен Буланов увери, че съоръжението ще бъде съобразено с всички съвременни стандарти. Светлоотразителни елементи ще осигуряват добрата видимост на съоръжението.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов бе категоричен, че полицейски служители ще бъдат на място при изграждането на съоръжението през деня, а ако се наложи и през нощта.

P14500042P1450004IMG_5355Zora razklon predi kragovoto
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн