Успешно завърши съвместната подготовка „PLATINUM LION 23”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Pl_L_01Pl_L_02Завърши съвместната подготовка на формированията от Сухопътните войски на Република България, Република Албания и Република Северна Македония „PLATINUM LION 23”, която се проведе на учебен полигон „Ново село”. Формированията от многонационалната механизирана рота завършиха съвместната си подготовка с провеждането на тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона” днес, 29 юли.

По време на учението военнослужещите от трите нации демонстрираха способности за действие в район за разполагане; при организиране бой в местност; извършване на марш, водене на отбранителен бой и провеждане на контраатака.

„PLATINUM LION 23“ се проведе под ръководството на подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

На церемонията по закриване на учението бригаден генерал Станимир Христов, командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, благодари на участниците за положените усилия, проявените професионализъм и силна воля и мотивация при изпълнение на поставените задачи.

В съвместната подготовка взеха участие военнослужещи от състава на 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония. В резултат от нея се постигна повишаване на взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования при провеждане на съвместни действия в многонационална среда.

Pl_L_04
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн