8 години затвор за нанесена тежка телесна повреда на охранител

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден С.Т., на 26 г., за това, че на 29.04.2022 г. в гр. Казанлък, в условията на опасен рецидив, е причинил тежка телесна повреда на пострадалия мъж, изразяваща се в загуба на десния крак – престъпление по чл.131а, предл. I, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на С.Т. наказание от 8 години лишаване от свобода при първоначален строг“ режим на изтърпяване, след проведено съкратено съдебно следствие. Подсъдимият е признал извършеното. С.Т. е осъден и да изплати и обезщетение за имуществени и неимуществени вреди на пострадалия в размер на общо 56 800 лв. по граждански иск.

Установено е, че на 29 април 2022 г. С.Т. влязъл в тъмната част на денонощието в двора на предприятие в Казанлък заедно с брат си. Те били решили да извършат кражба на железа. Пострадалият бил дежурен охранител в стопанския обект. Към 1 часа през нощта той чул шум от счупване на стъкло. Когато излязъл навън за проверка, видял единия от братята, който носел метални предмети. Предупредил го да спре, но той избягал. Охранителят успял да го догони и задържи. В това време към двамата се приближил С.Т. и с метална тръба нанесъл силен удар в крака на пострадалия. Подаден е бил сигнал в полицията. Пострадалият мъж е бил настанен в болница, получил е усложнения, поради което се е наложило да бъде извършена ампутация на десния му крак. С.Т. е осъждан за кражби и грабежи.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн