Старозагорски математици ще се състезават в Южна Корея във World Mathematics Invitational

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

546546747От 14 до 18 юли в Yonsei University в столицата на Южна Корея  ще се проведе  поредното издание на World Mathematics Invitational.

В него участват и 13 старозагорски представители – от подготвителен клас, 1.клас, 3. клас, 7. клас, 8. клас, 9. клас и 10. клас. Всички те получиха право за финал след проведена в края на април квалификация.

Състезанието World Mathematics Invitational се провежда за ученици от подготвителен до 12 клас върху две теми за всеки клас – раздел А, който е съставен от 15 задачи и раздел В, който е съставен от 10 задачи. Времето за работа и по двата раздела е по 40 минути.

Освен участието в състезанието по решаване на математически задачи, трима старозагорци – Иван Канев от ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Максим Танков и Радослав Балкански от ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора, ще представят свои разработки в конкурса  Mini Math Creative, за приложение на математиката в различни области на живота – изкуство, музика, архитектура, производство.

Българското участие в World Mathematics Invitational  започна през 2018 г. От 13 до 17 юли в столицата на Южна Корея  се състезаваха  четирима старозагорци -

Мирослав Минчев спечели сребърно отличие, с бронзови отличия бяха Максим Танков, Александър Данчев и Теодор Танков. В конкурса Mini Math Creative Тодор Танков спечели бронзово отличие и премия от 100 щатски долара с разработката за числовата редица на Фибоначи.

На 16 юли  2019 г. във Фукуока – град в Южна Япония, се проведе  поредното издание на World Mathematics Invitational.

В конкуренция с 1900 състезатели от 25 държави  учениците от Стара Загора спечелиха 1 диамантен медал, 1 златен, 2 сребърни и 6 бронзови медала.

Диамантен медал получи Йоан  Михайлов от 3. клас, златен медал –  Деан Дечев от 12. клас, сребърни медали - Баян Елкин от 2. клас и Владимир Цаклев от 2. клас, бронзови медали: Станислав Димов и Христо Христов от 5 .клас; Любен Карбанов  и  Паола Павлова от 7 клас; Калоян Руев  от 10 клас и Елина Димова от 12 клас.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн