Прокуратурата разпореди проверки за множество адресни регистрации на един адрес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaРайонна прокуратура – Стара Загора разпореди на ОД на МВР – Стара Загора извършването на проверки по реда на надзора за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите във връзка с предстоящите местни избори в Република България през есента на 2023 г. и с появили се информации за регистрация на множество граждани на един и същи адрес.

Възлагането на проверките произтича от необходимостта за засилване контрола от страна на полицейските органи по опазване на разпоредбите на Глава IV от Закона за гражданската регистрация (ЗГР). При извършването им се проследява за наличие на нарушения на чл.92 и/или чл. 99а от ЗГР на територията на общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Гълъбово, Гурково, Павел баня, Николаево, Мъглиж, Братя Даскалови и Опан. Полицейските служители следва да изискват и информация от кметовете на малките населени места.

Във всички случаи на установяване на нарушения, полицейските служители незабавно следва да уведомяват кметовете на съответните общини, както и областния управител на гр. Стара Загора, за бързо упражняване на правомощията им по ЗГР и дерегистрация на неправомерно адресно регистрирани лица.

Проверките следва да се извършат от подразделенията на ОД на МВР – Стара Загора на територията на съответната община в срок от 3 месеца. След приключване им Районна прокуратура – Стара Загора ще изиска обобщена писмена информация за тяхното изпълнение.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн