През септември започва основният ремонт на пътя Мъдрец – Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Председателят на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов се срещна със заместник-кмета на Гълъбово и направи оглед на трасето

Photo-1Photo-3През септември започва основният ремонт на 15,7 км от пътя Мъдрец – Гълъбово. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов се срещна в Гълъбово със заместник-кмета инж. Пламен Браков и направи оглед на трасето и на жп надлеза в село Обручище. В тях участва и директорът на Областно пътно управление – Стара Загора инж. Стойка Калудова.

Всички звена на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на МРРБ са мобилизирани и работят координирано, за да може ремонтът да започне час по-скоро. Когато има диалог, нещата се решават, каза инж. Йорданов и съобщи, че в началото на август ще е готов проектът за подмяна на водопровода, възложен от ВиК дружеството. В обхвата на републиканския път преминава стар етернитов водопровод на селата Искрица, Медникарово и Обручище и при ремонта на пътя той трябва да бъде подменен. В тази връзка МРРБ възложи незабавно проектиране за подмяната на водопровода, с дължина около 5 км, както и изграждането на 210 водопроводни отклонения.

Заместник-кметът благодари за ангажираността и подчерта, че ще запознае жителите на Гълъбово с предприетите в последните две седмици мерки. Той заяви, че общината ще съдейства и на пътното управление, и на ВиК дружеството, за да се ускорят строителните дейности. До започването им през септември пътноподдържащото дружество ще извърши локални ремонти на най-компрометираните участъци, за да се осигури безопасността на движение по третокласния път.

Припомняме, че през март 2022 г. бе обявена обществена поръчка за проектиране и основен ремонт на главната пътна артерия на община Гълъбово, на която от построяването й през 1976 г. не са извършвани ремонтни дейности. Договорът с избрания изпълнител бе сключен през септември 2022 г. Техническият проект за ремонта на участъка е изработен, но не е съобразено, че в обхвата на пътя преминава и стар водопровод, който трябва да бъди подменен заедно с ремонта на пътя.

Photo-4
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн