49 обвиняеми са осъдени за каналджийство за полугодието в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida49 обвиняеми са осъдени от началото на годината до 30 юни 2023 г. за подпомогане на мигранти незаконно да преминат през страната по досъдебни производства на Районна прокуратура – Стара Загора. Те са с влезли в сила присъди. През посочения период са наблюдавани 60 досъдебни производства по чл. 281 от Наказателния кодекс, от които 12 бързи производства срещу лица, подпомагали чужди граждани да преминат незаконно през страната.

Напоследък често извършителите на т.нар. „каналджийство“ са чужди граждани, които са с намерение да спечелят пари от такава дейност и впоследствие да се укрият от наказателно преследване. Районна прокуратура – Стара Загора противодейства на тези опити чрез провеждане на бързи разследвания и с внасяне в съда на искания за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. „Подходът ни по тези разследвания е успешен, тъй като имаме и немалко – 10 производства, приключили до 7 дни от извършване на престъплението до налагане на наказанието“, съобщиха от Районна прокуратура – Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн