Трагикомедията “Банкови кризи и наказания” поставя Теди Москов в старозагорския Куклен театър

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Премиерата е на 12 юли от 19.30 ч.

1685954917062„Банкови кризи и наказания“ е името на новата пиеса, която Теди Москов репетира в Кукления театър в Стара Загора. Премиерата е на 12 юли от 19.30 часа. Тя е вдъхновена от пиесата на съвременния драматург Жан Пиер Мартинез „Кризи и наказания“. Автор на сценографията е Свила Величкова, музиката е на Антони Дончев, преводач е Михаела Кацарова. Актьорите са седем: новото попълнение на театъра Антония Кундакова, заедно с Биляна Райнова, Златина Караенева, Татяна Андреева, Кирил Антонов, Любомир Желев и Янчо Иванов.

Теди Москов за първи път поставя пиеса в Стара Загора. Избира си текст на съвременния европейски драматург Жан Пиер Мартинез, който е автор на 101 комедии.

„Банкови кризи и наказания“ е трагикомедия на ежедневните ситуации. Персонажите са смешни и трагични едновременно. Сюжетът предполага неочаквано развитие- уволнен актьор си намира работа в банка.

За работата си с Теди Москов актьорите Златина Караенева и Любомир Желев използват силни определения – провокативна, предизвикателна, на моменти шокова, интензивна, зареждаща и обогатяваща. За първи път играят с режисьор, който работи на принципа на интензитета и с такава голяма палитра от начини на игра и краски на самия персонаж. Според тях Теди Москов „те хвърля в долбокото море, където представата какво ще бъде времето се губи като във висока планина”. За актьорите този режисьор е бижутер, който, шлифовайки диамант, спира точно на мястото, където камъкът ще се пропука. Той нама граници и бариери в главата и предава това постигане на пълната свобода на своите актьори.

Премиерата е на 12 юли от 19.30 в Кукления театър в Стара Загора.
#gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн