Проверки на водните обекти в Старозагорска област започват от 1 юли

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3826 (Large)Заседание на Областната междуведомствена комисия по повод предстоящите проверки на водните обекти в Старозагорска област се проведе днес. Проверките ще започнат на 1 юли и ще продължат до 10 октомври, като ще се осъществяват от представители на следните институции: Областна администрация, РД ПБЗН, Областна дирекция „Земеделие“, „Напоителни системи“, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, Регионална дирекция по горите, Регионална инспекция по опазване на околната среда, Басейнова дирекция, Регионалната здравна инспекция и ВиК. Ще бъдат проверявани язовирите, водоизточниците за питейна вода и част от речните корита на реките извън регулацията на населените места.

Областният управител Иван Чолаков, който е председател на Междуведомствената комисия, призова институциите, участващи в проверките, да бъдат безкомпромисни по отношение на контрола и спазването на нормативните уредби. „Предвид сложната обстановка в някои части на страната, която се създаде през последните седмици заради обилните валежи, трябва да бъдем изключително стриктни при огледите на обектите и на водните съоръжения“, каза г-н Чолаков.

На своето заседание комисията обсъди и прие графика за извършване на проверките.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн