Фондация „Мисия криле” организира зелена акция с мигранти по почистването на парк “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Bedechka aero_3_660 bЗаедно с общност от хора, потърсили в България спасение от конфликти в техните страни, “Мисия криле” ще чисти парк “Бедечка” в събота, 17 юни, от 10:00 до 12:00 ч., по алеята от ул. “Августа Траяна” към квартал “Самара”, координати: 42.434347, 25.639925.

Сборният пункт ще бъде в 10:00 ч. пред “Шишеяд на BG Бъди активен”. Там ще бъдат дадени инструкции, ще се раздадат ръкавици и чували. От фондацията канят загрижените жители на града и приятелите на парка да се включат в почистването на зелената зона.

Бонус: ще има чудесна възможност старозагорци да се запознаят с хора от Украйна, Сирия и други страни, които са избрали града за свой втори дом.

Повече за Шишеяд вижте тук:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=252989624067297&set=a.190081567024770.

Акцията ще се проведе в рамките на “Фестивал НА ЗЕЛЕНО: изкуство, природа, урбанизъм”. Нейни организитори са представители на Мигрантския съвет, с подкрепата на нашата организация.

Позволете им да намерят нови приятели сред вас! Очакваме ви!
***
Фондация „Мисия Криле” в партньорство с Община Стара Загора работи по международен партньорски проект, насочен към овластяване на мигрантите, живеещи в община Стара Загора, и вече втора година се стреми да подкрепи активното им включване в процесите на вземане на решения от местно значение. Динамичното междукултурно общество предполага, че всички негови членове участват активно в процесите на вземане на решения, които засягат техните общности и тяхното бъдеще. Mигрантите и бежанците трябва да получат справедлив дял в тези процеси, тъй като те са хората, които са най-пряко и дълбоко засегнати от решенията и политиките за интеграция, прилагани на местно, регионално и национално ниво.

Европейският проект MigrantVoicesHeard обединява организации от различни географски региони на ЕС, които са идентифицирали общи проблеми, свързани с недостатъчното включване на мигрантите в процесите по вземане на решения на местно ниво.

Проектът има за цел:
* да подкрепи създаването и укрепването на съвети за мигранти на местно и регионално ниво в шест държави от ЕС, в тясно сътрудничество с публичните им администрации.
* да насърчи обмена на опит между местните и регионалните публични власти относно участието на мигрантите в изготвянето и прилагането на политиките за интеграция
* да повиши капацитета на местните и регионалните власти за ефективно консултиране на мигрантите относно политики, които пряко ги засягат.

Проектът се финансира с подкрепата на Фонда за убежище, миграция и интеграция (AMIF) на Европейския съюз и се осъществява в Австрия, България, Франция, Гърция, Унгария, Италия и Румъния, от следните организации: ФРГИ (BG), Suedwind (AU), Мисия Криле (BG), ASSFAM (FR), KMOP – Център за социални действия и иновации (GR), ActionAid (IT), Szjubektiv (HU) и PATRIR (RO). В инициативата ще се включат местни и регионални власти – Община Стара Загора в България, Община Неаполис – Сикеон в Гърция и Регионалното правителство на Кампания в Италия.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн