Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа непълнолетно момче и негов помагач за измама

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми Н.А., на 15 г., и В.Н., на 46 г., и двамата от гр.Ветово, за това, че на 3 март 2023 г. в гр. Стара Загора, като извършител – непълнолетният Н.А. и помагач – В.Н., с цел да набавят за себе си имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение у Д.Д. относно обстоятелството, че ще му продадат каравана и с това му е причинена вреда. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс.

Н.А. използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана с продажна цена от 2500 лв. В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с Н.А. по телефона и му било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лв. Той превел сумата, която била изтеглена от В.Н.

Двамата обвиняеми са установени като съпричастни към извършени поредица от измами по същата схема в цялата страна.

Разследването е в активна фаза – разпитани са свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети мобилни апарати, пластики на банкови карти, СИМ-карти и документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

По искане на наблюдаващия прокурор Районен съд – Стара Загора взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн