Пъстрото куклено шоу „Маргаритка“ идва в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Facebook_Image_8June_StaraZagora_1200x1200 (1)След повече от четири години отсъствие за публиката на Стара Загора, „Маргаритка“ отново има възможност да дари усмивки на децата. На 8 юни, от 17:30 часа на сцената на Културен Център „Стара Загора“ любимите герои на децата Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче ще се забавляват и учат с малчуганите. Мъпет шоуто е посветено на по-лесното придобиване на полезни навици от най-малките сред нас.

Социалната инициатива за деца „Маргаритка“ е специално разработена на принципа на тематичните видеа, като по забавен и непринуден начин шоуто представя на децата миене на ръце и зъбки, къпане, разнообразно хранене, заспиване, както и използването на вежливи думички.

„Водещи на шоуто са актьорите Тоци (Тодор Доцев) и Олег Орфеев, двама приятели, които знаят езика на децата и всеки път ги правят истински щастливи. Всички заедно ще пеем най-любимите български детски песни, ще танцуваме, ще се забавляваме и ще произвеждаме много, много усмивки“, споделят организаторите.

Актьорите, които влизат в ролите на любимите детски персонажи, са едни от най-популярните куклени артисти на съвременната българската сцена. Диляна Стефанова, Мая Гелева, Иван – Александър Дойчев и Илияз Илияз се превъплъщават в образите на най-популярните герои в света на българските деца Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче.

Специален гост на събитието е Фиу – Фиу или още наречен Коле Китанов. Той е повелителят на магията на сапунените балони и произвежда в промишлени количества огромни, разноцветни сапунени вълшебства.

Вече 7 години „Маргаритка“ е част от живота на всяко българско семейство с малки деца, като помага и забавлява. Чрез музика, видео и приказни истории, събрани в книжки, малчуганите се радват на изцяло ново авторско съдържание за деца на български език.

Поредицата „Маргаритка – Полезни Навици“ бележи своето начало със създаването на видеа, посветени на различни теми, свързани с всекидневния живот на децата. Наличен е и музикален албум „Полезни Навици“ с 11 нови авторски детски песнички, както и 11 детски книжки с чудни илюстрации.

В „Полезни Навици“ Биби, Мими, Бухалчето и Маргаритка помагат на хиляди деца у нас по-лесно да разбират смисъла на полезните знания и навици и на хиляди родители да превърнат научаването им във вълнуващо за малкия човек преживяване.

Вики и Яна – създателите на проект „Маргаритка“ – споделят, че съществуването на „Маргаритка“ е възможно само благодарение на подкрепата на партньори, точно както е и Община Стара Загора. Двете дами са категорични, че без съмишленици реализирането на съдържание е невъзможно, а именно държавните и общински структури са тези, които най-много трябва да имат отношение към децата.

Билети можете да закупите от мрежата на Eventim: https://www.eventim.bg/…/margaritka-da…/event.html

Билети са необходими за всеки посетител, деца и възрастни, препоръчва се предварителното им закупуване.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн