Лесни и свежи идеи за организиран дом

bahce-mobilya-setleri-vidaxlДа се справим с бъркотията в дома е трудна задача. Или пък не? Ето какво може да направите.

И на вас ли ви се струва, че колкото и да подреждате вкъщи, все нещо не си е на мястото? Ако е така, значи сте на правилното място. Предлагаме ви съвети и трикове за създаване на по-организирано, функционално и уютно жилищно пространство. Независимо дали имате малък апартамент или просторна къща, ето няколко идеи, с които да въдворите ред и хармония в дома си.

Високо, високо, високо

Първото предложение е да използвате вертикални системи за съхранение. Това могат да са стенни рафтове, етажерки, стелажи, открити секции, а защо не и висящи саксии за любимите ви растения. Тези системи ще увеличат пространство, а когато са избрани с вкус и мярка, те безспорно ще се превърнат в акцент. Важно е преди това да разчистите вещите, от които не се нуждаете, не използвате или не обичате.
Използвайте плетени кошници, големи стъклени съдове или пък метални кутии, за да приберете нещата си. Така не само ще знаете кое къде e, но и ще разнообразите интериора. Ратановите кошници и кутии са подходящи за рустикални жилища с естествени елементи, като дюшеме и каменна зидария, а също и за балкона или двора, защото са перфектни допълнения към вашите люлеещи се столове и градински люлки. Металните контейнери се свързват с минимализма и индустриалния дизайн, особено за малки градски жилища.

Трансформирай сега

Не е нужно да купувате по-големи гардероби или да правите ремонт на кухнята, за да поберете всички уреди и посудата си. Използвайте кукички и закачалки от вътрешната страна на вратите на шкафовете за шпатули, белачки за плодове и други леки предмети. Продуктите за почистване сложете на количка с колелца и с тънък профил, която се побира в неудобните места, например между стената и пералнята, хладилника и т.н.

Направете си кътчета за работа, четене или почивка, отваряйки всеки ъгъл от дома. Сгъваемите бюра и столове са добро решение за домашен офис. Пуснете вашите пердета и завеси в спалнята и я превърнете в киносалон. Използвайте прегради и разделители, за да обособите място за игра в хора.

zavesiiperdetavidaxl

Дъските с колчета не са само за гаражи и работилници – вместо инструменти, там може да закачите играчки, ключове, шапки и чадъри, капаци на съдове, дъски за рязане и какво ли още не. Те са лесни за инсталиране, персонализират се по ваш вкус и ще ви спестят много място.

Чистият и организиран дом е възможен, без да изразходвате много време и усилия. Ключът е да намерите най-удачата система и да се придържате към нея. Нека участват и останалите членове на семейството, защото домът не е някакво пространство, а храм на любовта.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн