5000 лв. глоба и 3 години условно за жена, превозвала незаконни мигранти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена С.М., на 46 г. Тя е призната за виновна за това, че на 28.05.2023 г. на км 170 на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага – пари – сумата от 1000 евро, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Тойота“, противозаконно подпомогнала повече от едно лице – 11 чужденци – девет мъже и две жени, от които трима непълнолетни, всички граждани на Сирия, да преминават в страната в нарушение на закона.

Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т.1, пр.1, т.4 и т.5 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата е била задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които делото е било внесено в съда от Районна прокуратура – Стара Загора и С.М. е била осъдена. Тя е признала вината си.

Днес, 31 май 2023 г., Районен съд – Чирпан наложи на С.М. наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 5000 лева. Определението на съда е окончателно.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн