Четири старозагорски села канят на празник през почивните дни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

463478

На 3 юни – събота, от 18.00 часа, кметството на село Борово и местното НЧ „Свети Патриарх Евтимий 1935“ канят на събор по повод празника на селото. Традиционно населеното място празнува около Спасовден. Програмата включва изпълнения на формация „Розов свят“ към НЧ „Св. Климент Охридски“, на цигуларя Божидар Рахнев, както и на Деляна Желязкова и оркестър.

Заключителен концерт под надслов „Руманя танцува“ по проект, финансиран от Национален фонд „Култура“, събира малки и големи в китното старозагорско село. В програмата са включени танцовите групи„Руманянци“ и „All Steps – Всички стъпки“ – Нова Загора, Трупа за съвременно фолклорно изкуство „Танцът на вятъра“ и клуб по спортни танци „Меджик степ“, за музикалното настроение ще се погрижи оркестър „Славяни“. Началото на празника в Руманя е от 11.30 часа.

Ден по-късно, в неделя – на празник канят и селата Казанка и Лясково.

В 11.00 часа на централния площад в Казанка се събират за събор по повод деня на Светия дух. Програмата започва още в 9.30 часа със света литургия в местния храм. От 11.30 часа, битовата група при НЧ „Съзнание – 1900“ ще поздрави с рецитал жители и гости, а в музикалната програма ще се включат още ОФА „Загоре“ и оркестър „Стара Загора“ с ръководител Неделчо Тончев.

По същото време и по същия повод очакват гости и в Лясково. Началото на тържеството е от 11.00 часа, а в него ще се включат формация „Радост“, ТФ „Броеничка“, индивидуални самодейци, а за децата ще има спортни състезания и рисуване на асфалт.

#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн