В Стара Загора започна празничното 24-майско шествие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

240520231С издигането на знамената на България, Европейския съюз и Стара Загора, с празнични слова и празничен водосвет, отслужен от старозагорски свещеници, започна честването за 165-ти път на националния празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров поздрави всички:

Братя и сестри,

Създаването на българската азбука е важен акт, благодарение на който, заедно с покръстването и приемането на християнството българският народ успява да се опази във вековете и за разлика от други народи, които са се претопили, оцелява и до ден днешен развива своята прекрасна държава. Искам днес да се обърна към учениците, към техните преподаватели, към хората на науката, културата, просветата. Благодаря ви от името на всички старозагорци за огромните усилия, които полагате да възпитавате децата, подрастващото поколение, бъдещето на България. Едно голямо “Благодаря!” към вас – и огромен поклон! Не на последно място искам да се обърна и към всички деятели в областта на културата, които успяват да съхранят българския дух, благодарение на който ние днес се гордеем с този развят български флаг, който беше издигнат току-що.

Честит празник, старозагорци! Честит празник, учители, преподаватели, ученици! Бъдете живи и здрави и не спирайте да търсите знанието, защото науката е прозорец към света.

След думите му под липите започна традиционното празнично 24-майско шествие.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн