Детска градина №3 Ян Бибиян отпразнува своя 60-годишен юбилей

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2977IMG_2959С празничен концерт в Културен център “Стара Загора” Детска градина №3 Ян Бибиян отпразнува своя 60-годишен юбилей. Поздрав по случай специалния повод към тях отправи ресорният зам.-кмет на община Стара Загора Надежда Чакърова.

„Днес празнувате в навечерието на най-светлия и най-хубавия български празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Искам да отбележа, че днес чествате не само 60-ти рожден ден, а и отдадеността, всеотдайността. Вие допринасяте за първите стъпки на нашите деца по пътя на знанието. Бъдете здрави и неуморни, честит да е празникът ви“ – приветства гостите и домакините при официалното откриване на тържеството Надежда Чакърова. Тя връчи и поздравителен адрес от кмета на общината Живко Тодоров на директора Андреана Танева.

С много песни, танци и усмивки малчуганите почетоха своя празник. Историята на детското заведение бе представена и преразказана чрез очите на бивш възпитаник, който пренесе гостите в онези детски спомени и вълнуващи трепети на безгрижните години на любопитно откриване на света.

ДГ №3 носи името на палавия, но любим герой на Елин Пелин – Ян Бибиян. От 2019 г. градината единствена в Стара Загора въведе иновативната педагогическа практика на МОН „Утринна приказка“, която продължава да се прилага и да се развива във всички възрастови групи с активното участие на родителската общност.

IMG_2965IMG_2996
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн