Студенти нареждат изложба с митологични интерпретации в зала „Байер“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

347221358_795967391699730_3416730823565823081_nНа 17 май от 18.00 часа в зала „Лубор Байер“ в Стара Загора ще се открие изложба „Неомитологични образи“. Тя включва авторски произведения на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет на Тракийски университет. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора и Представителство на СБХ под липите.

Всички творби в експозицията целят да представят интерпретации на различни митологични и фантастични образи чрез разнообразни съвременни и класически техники.

Тези неомитологични същества изникват от древния митологичен пантеон като получават нов живот, енергия и значение в контекста на изложбата. Изграждането на неомитологичните образи в тази изложба съчетава елементи от различни митологии или създават напълно нови фигури и същества. Тези образи могат да бъдат абстрактни форми, аномални хибриди или дори чисто символични представи, които носят специфични послания към съвременната аудитория.

Експозицията ще бъде на разположение в изложбена зала “Байер” до 30 май.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн