Паметна плоча на своя патрон откриха в IV Основно училище Кирил Христов

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5063IMG_1391По инициатива на директора на IV Основно училище Господин Балъкчиев във връзка с 85-годишнината на учебното заведение, откакто то носи името на патрона си, бе поставена паметна плоча в знак на почит към поета Кирил Христов. Директорът разкри историята на това как училището е приело името на старозагорския интелектуалец и поздрави всички, допринесли за реализирането на инициативата.

“Поздравявам ви за тази страхотна инициатива. Благодаря на ръководството, на екипа на училището и на децата, които с ентусиазъм са прегърнали и реализирали идеята. Знам колко усилия стоят зад осъществяването на такава идея. Вие не се отказвате, вие сте за пример“, приветства зам.-кметът на Общината Милена Желева.

Поздрав към присъстващите отправиха и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова, както и омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова. Част от гостите бяха още главният архитект Младен Иванов, Милена Йолдова-Стоянова, началник на РУО, Петър Калчев, директор на РИМ, Валентина Бонева, председател на ПК по Образование, наука и защита правата на децата към ОбС, директори на учебни заведения и други.

Рецитал от подбрани стихове на старозагорски поети, с акцент от творчеството на Кирил Христов, изпълниха ученици от театрална група „Малки актьори“.

IMG_1393IMG_1398
#gerb

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн