150 години образователно дело отбеляза ОУ „Христо Ботев“ в село Загоре

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2549IMG_2525По повод 150-годишнината от създаване на Основно училище „Христо Ботев“ – село Загоре, ръководство и ученици сътвориха празничен концерт, който се проведе в Младежкия дом. Началото бе дадено с кратка история, проследяваща пътя на училището през годините, както и с интересни факти от живота на техния патрон – революционера и поет Христо Ботев.

„Честит празник! 150 години вие успявате да съхраните българския дух, книжовността, писмеността и светлата личност, на която гордо носи името вашето училище. Поздравявам ви за вашите хъс и отдаденост, за смислените начинания и уроци, които ежедневно и неуморно преподавате на децата. Днешният празник е доказателството за вашата усърдна работа“ – приветства учители, ученици и ръководство зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Дияна Панайотова благодари за високата оценка и поздрави всички присъстващи, допринесли за духа на училището през годините. Поздрав към присъстващите отправи и Валентина Бонева, председател на Постоянната комисия по Образование, наука и защита правата на децата към Общинския съвет в Стара Загора.

Бивши директори и учители бяха част от събитието, отбелязващо богатата история на ОУ „Христо Ботев“. Празникът продължи с много песни, танци и спомени от миналото.

Основно училище „Христо Ботев” е създадено през далечната 1873 година от родолюбиви и будни българи в тогавашното село Ахърито (Оборито), днешното Загоре. Към настоящия момент в учебното заведение се обучават общо 98 деца от 6 села в региона. Колективът на ОУ „Христо Ботев” е силно мотивиран да продължи възрожденските традиции за изграждане на знаещи, можещи и пълноценни бъдещи граждани.

IMG_2534IMG_2567
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн