110 години Българска бойна авиация показват в изложба в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

76487876835На 15 май – понеделник, от 14.00 часа в парк „Пети октомври“ в Стара Загора ще бъде открита Пътуваща авиационна изложба на Военновъздушните сили. Експозицията ще бъде на разположение до 26 май.

Във връзка с отбелязване на 110 години от Одринската епопея, откъдето започва своя път славната българска бойна авиация, Командването на Военновъздушните сили на Република България  представя в различни градове своята пътуваща изложба с авиационни снимки. Тя съдържа 60 платна, които отразяват историята и съвремието на българските Военновъздушни сили. В тях са запечатани моменти от ежедневието на родовете авиация – изтребителна, щурмова, транспортна, вертолетна и останалите родове войски от състава на ВВС – зенитно-ракетни и радиотехнически.

За първи път в деня на откриването в Стара Загора ще бъде разкрит и изнесен филателно-пощенски щанд, съвместна инициатива на Командването на ВВС и Българската филателия и нумизматика към Български пощи. Специално за повода ще се бъдат предлагани тематични марки, свързани с авиацията и историята на град Стара Загора.

За празничното настроение ще допринесат изпълненията на Представителния духов оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн